Mijn Verhaal

GRAAG VERTEL IK JE MIJN VERHAAL

Introductie

Prachtige vrouw, wat fijn dat je hier bent!

   

Why now?

 

De reden dat ik dit moment kies om mijn kennis aan te bieden is omdat ik voel en geloof dat de aarde ons nu meer nodig heeft dan ooit! We mogen wakker worden, stappen maken en groeien als mens.

 

Ik zit natuurlijk nog steeds in een leerproces, dit houd geloof ik nooit op. Ik blijf studeren en mezelf ontwikkelen en verdiep me steeds weer in psychologie, energiewerk, moderne neurobiologie, holistische genezing, tantra en seksueel ontwaken. Mijn reis gaat dus verder en graag neem ik jullie met me mee.

 

Experiences


Naast een hoop levenservaring, boeken, zelfstudie, therapie en spirituele beoefening heb ik een aantal opleidingen in het veld gevolgd:

 

 • Intuitive Balinese Massage & Holistic Principles
  The Academy of Intuitive Bodyworks, Australië, 2016.

   

 • Zen Meditation Course
  Zen, Nederland, 2017.

   

 • Shambhala Meditation Course Level 1: The Art of Being Human
  Shambhala, Nederland, 2018.

   

 • Module 1 Intensive Course: 120 hours Yoga & Meditation
  Hridaya Yoga, Mexico, 2020.

   

 • Women’s Retreat of Heart based Tantric Femininty
  Hridaya Yoga, Mexico, 2020.

   

 • 10 Days Silent Retreat – Meditation & Teachings
  Hridaya Yoga, Frankrijk, 2020.

   

 • VITA ™ Sex, Love & Relationship Coaching (Layla Martin)
  The Tantric Institute of Integrated Sexuality, worldwide, 2020-2022. 

  Specialty Majors:
   
  ꕥ Female Sexuality &
  ꕥ Relationship Transformation

Who am I?

 

Mijn naam is Nada, een Rotterdamse uit 1988. Ik ben altijd al een organisator en een connector geweest. Ik houd ervan om mensen samen te brengen. Daarnaast zijn gezonde voeding, koken, reizen, verdiepende gesprekken en persoonlijke ontwikkeling grote passies.

 

Mijn hele leven verwonder ik mij al over het leven en ben ik op zoek naar antwoorden op de grote vragen. Ik heb het mijzelf om die reden niet altijd even makkelijk gemaakt en heb een bewogen leven geleefd, met veel gaten in- en keien op de weg. Keihard en vaak op m’n bek gegaan, mega veel geleerd.

 

“LIFE IS ALWAYS A BUMPY ROAD, EVENTUALLY YOU JUST LEARN HOW TO DRIVE ON IT.”

 

Toen ik begon met reizen ging er letterlijk een wereld voor me open. Ik leerde dat er meer was dan ons (te) gekke landje Nederland. Dat er overal ruimte is om opnieuw te beginnen, nieuwe dingen te leren, dat er andere realiteiten bestaan, andere verhalen van andere mensen. Ook ervaarde ik meer tijd, meer ruimte en meer stilte op andere plekken. Meer tijd om te zijn, meer ruimte om te bewegen, meer stilte om na te denken (of juist niet).


Mijn hele leven is één groot avontuur geweest, waar ik mij op persoonlijk en spiritueel vlak zo veel mogelijk heb geprobeerd uit te dagen.
Tijdens de afgelopen jaren werd het heel duidelijk dat ik mijn levenslessen met anderen mag delen. Ik wil zoveel mogelijk vrouwen leren, wat ik ook heb geleerd. Ik wil meer bewustzijn creëren. Om een steentje bij te dragen aan ieders persoonlijke proces en zo ook de aarde een klein beetje beter te maken.

 

"Het leven is zo groots, zo bizar, te bijzonder om zomaar een beetje voor lief te nemen. ik wil het leven in haar volledigheid beleven en alles doorvoelen. "
Nada Petravic
Down to Earth Women
Why Down to Earth?

 

Omdat ik een brug wil slaan tussen moderne vrouwen van deze tijd en onderwerpen die soms wat ver van ons af lijken te staan. Thema’s die soms te moeilijk of zweverig lijken. Ik wil deze onderwerpen toegankelijk maken zodat we dit makkelijk(er) kunnen integreren in ons dagelijks leven. 

 

Met elkaar gaan we de grote thema’s van het leven onderzoeken. Spiritualiteit, werken met energie, seksueel ritueel en andere topics waarvan jij misschien ooit dacht: Dit is veel te Spiriwiri voor mij! Maar we hoeven niet te zweven en behandelen deze thema’s op een nuchtere en toegankelijke manier. We worden bewuster, maar blijven ook met beiden benen op de grond staan. 


Deze thema’s zijn zo belangrijk, zo waardevol, zo verschrikkelijk bijzonder. Elke vrouw zou dit moeten weten.

 

Hoe ik mij ontwikkelde in een spirituele zoektocht en hoe dit mijn leven compleet veranderde. 

Ik heb me altijd al extreem gevoeld. Ik had extreem veel emoties, was extreem op zoek naar aandacht en bevestiging. Toen ik opgroeide had ik extreem veel vrienden, maar waren er ook altijd mensen die mij niet moesten (en die mij waarschijnlijk te extreem vonden). Ik werd gepest en buitengesloten en ik ging mezelf extreem haten. 

 

Het ene leidde tot het andere en vanaf jonge leeftijd raakte ik verslaafd aan allerlei middelen en aan mijn eigen emotionele drama’s. Ik maakte de verkeerde keuzes in relaties en ontwikkelde angsten, een erg laag zelfbeeld en was ontzettend destructief. 

In deze zoektocht naar het leven was ik altijd al op zoek naar meer… meer dan dit. Ik keek vaak om mij heen en snapte het leven niet. Ik snapte niet wat ik hier deed en waarom er zo veel lijden is, waarom alles altijd zo veel pijn deed. Ik werd ontzettend afhankelijk van een groot sociaal leven, extreem grote feesten en partijen, alles moest groots en meeslepend. Ik wilde voelen dat ik leefde en was vooral bang voor saaiheid en… écht voelen wat het leven inhoudt. 

 

Ik noemde het niet zo, maar ik was al die tijd spiritueel zoekend. Ik had grootste vragen en had geen idee hoe deze beantwoord konden worden. Door een spirituele moeder wist ik wel over yoga, meditatie en dat soort dingen. Maar ik kon me niet voorstellen dat ik hier ook echt de discipline voor kon opbrengen. Van 5 minuten op een meditatiekussen werd ik al gillend gek. 

 

Ik leerde van het leven door te vallen en weer op te staan. Ik ervoer diep genot, maar ook (en vaker) diep lijden. Na zo’n tien jaar keihard te leven op deze manier, maakte ik in 2015 toch een aantal keuzes die mij verder hielpen op mijn persoonlijke pad van ontwikkeling en groei. Ik verliet mijn hometown een aantal keer voor langere tijd en maakte verre reizen.

Ik maakte eindelijk eens de keuze om niet hard weg te rennen voor een gezonde relatie. Ik begon te werken met plantmedicijn en creëerde meer discipline in mijn leven. Ik deed verschillende yoga en meditatie opleidingen en trainingen en begon mijn verslavingen en al het gedrag daarachter recht aan te kijken. 

Wat een proces, eentje die nog steeds verloopt met vallen en opstaan. Hoe meer ik leer, hoe meer ik erachter kom dat ik nog zóveel meer kan leren. In de afgelopen jaren heb ik een hoop overwonnen en bereikt. Elk jaar gaat mijn heling sneller en mijn transformatie harder. Dat is hoe het werkt. Onze processen verlopen cyclisch en qua tempo als een sneeuwbal. Hoe meer ik groei, hoe harder ik ga rollen en je kunt het vast raden: Ik ben niet meer te stoppen!

Wat mij heeft geholpen in mijn grootste transformaties en wat jij ook kunt doen… 

⚘ Blijf jezelf altijd onderzoeken en uitdagen. Je kunt ontzettend veel leren door uit je comfortzone te stappen en dingen te doen die je normaal niet zou doen.

 

⚘ Blijf altijd voor jezelf opdagen en beloof jezelf dat je de ALLERbeste versie van jezelf mag worden en dat je dit verdient!

 

⚘ Sta open voor het leven en neem je verantwoordelijkheid. Elke dag, elk moment, elke situatie, elk persoon in jouw leven kan jou iets leren. Het is wat jij er uit wilt halen, hoe jij het wilt zien. 

 

⚘ Ga kijken, echt kijken. Kijk naar je lijf, naar alles dat zich aandient, naar je hoofd en denken, kijk naar je voelen, je ervaringen en naar alles om je heen;

 

⚘ Kies voor genot en plezier in alle lagen van je leven. Behandel je lijf als een heilige tempel en respecteer jouw emoties, seksualtiet en orgasme.

 

⚘ Vind de juiste balans tussen…. alles eigenlijk! Balans is het sleutelwoord en betekent voor iedereen weer wat anders. Op het gebied van voeding, je persoonlijke proces, je werk, je relatie(s), hoe je omgaat met wat dan ook… overal is ruimte voor de juiste balans tussen Yin en Yang, baby. 

Hoe ik in contact ben gekomen met het heilige vrouwelijke…

Vanaf een bepaald punt in 2018 kwamen de vrouwelijke thema’s op mijn pad en lieten mij sindsdien niet meer los. Ik wist toen nog niet echt waar ik mee bezig was, maar ik voelde aan alles dat ik moest stoppen met anticonceptie, ik kocht destijds een Yoni ei van Rozenquartz en werd enorm geïnspireerd door de content van Layla Martin (wat later één van mijn grootste teachers werd). 

 

In 2019 vertrok ik voor onbepaalde tijd naar Mexico waar ik voor het eerst in aanraking kwam met vrouwencirkels in ceremonie. Alles in mij ging toen aan staan en ik wist dat ik hier mee verder zou gaan. Dat ik dit soort retreats zou gaan faciliteren en met vrouwen mocht gaan werken. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt, alsof mijn ziel het overnam en ik me weer herinnerde wat ik hier kwam doen… 

 

De kracht van sisterhood en alle vrouwelijke thema’s voelde als de kersen op mijn spirituele taart. Door samen te komen, ervaringen te delen, elkaar te zien, te voelen, te horen, elkaar te dragen, kunnen we intappen op onze wijsheid en vrouwelijke energie, onze kracht ervaren en samen helen van collectieve wonden. WAUW, ik kan niet blijven herhalen hoe belangrijk het is voor ons pad om samen te komen en onze krachten te bundelen.

 

Ritueel werd iets dat ik niet alleen deed met anderen vrouwen, maar wat ook een onderdeel werd van mijn dagelijkse leven. In ritueel leren we om echt stil te staan bij onze processen en leren we om echt mindful zijn. In ritueel ontdekken we eerbied voor onze innerlijke wereld.

 

Mijn lijf werd heilig en in dit never ending proces heb ik geleerd om op een nieuwe manier te verbinden met haar. Ook met mijn yoni, mijn emoties en seksualiteit. Ook al zag ik mezelf altijd als een moderne vrouw die niet getraumatiseerd was op het gebied van seks, ontdekte ik de vele trauma’s en conditioneringen rondom ons lijf en seksualiteit die we allemaal (elke vrouw, elk mens) met ons meedragen. Ik leerde dat we heilig zijn en hoe we in verbinding met onszelf kunnen toe bewegen naar een leven met meer energie, genot en zelfliefde. 

Do you want to
Remember?

Alles op mijn spirituele zoektocht begon op haar plek te vallen. Ik leerde eindelijk waarom het al die tijd niet goed had gevoeld om kunstmatige hormonen te slikken en hoe we kunnen verbinden met onze menstruatiecyclus en die van de maan. Ik leerde over de kracht van onze schoot, de wijsheid die in ons lijf ligt opgeborgen en ging eindelijk iets met dat Yoni eitje doen. Ook begonnen ik en mijn partner te experimenteren met Tantra. Iets dat voorheen heel intens had geklonken, maar wat uiteindelijk gewoon betekent dat je bewuster leert om te gaan met je eigen seksualiteit.

 

Het leven gebeurt terwijl wij andere plannen maken. Ik en mijn partner waren van plan om nog veel langer in Mexico te blijven. Maar ineens waren wij toch terug in Nederland en was het heel duidelijk… ik moest mijn lessen gaan delen met Nederlandse vrouwen. Ik schreef een online programma waar 11 vrouwen aan meededen en ik organiseerde mijn eerste vrouwenretreat. Niet snel daarna werd Down to Earth Women geboren. Ik besloot mijn laatste centen uit te geven aan een opleiding waarvan ik nooit had durven dromen. Layla Martin heeft mij verder op weg geholpen, zodat ik mijn kennis heb mogen uitbreiden naar een professioneel niveau.

 

Alles dat ik leer voelt als een herinnering. Diep in mijn baarmoeder kolken de wilde slangen en ik weet dat ik al eeuwen leer en teach over deze thema’s. Het is een intuïtief weten, en geloof me,  dit had mij vroeger veel te zweefteverig in de oren geklonken, maar nu ben ik het die dit zegt.

 

Ik blijf voelen dat ik deze thema’s toegankelijk mag maken en dat probeer ik ook weer te doen met mijn jaartraining Remember. Alles dat ik in de afgelopen jaren (of eeuwen ;)) heb geleerd verwerk ik in dit programma. Ik kan niet wachten om het met alle mooie vrouwen te delen die samen met mij aan deze bijzondere reis naar binnen willen beginnen! 

 

Hoewel ik het leven altijd al groots en bijzonder heb gevonden, ervoer ik het ook vaak als zwaar. Na deze jaren en ontwikkelingen kijk ik met een andere blik naar elk moment. Ik ben bewuster en gezonder dan ooit. Ik vind het leven nog steeds groots en bijzonder, soms ook best wel zwaar. Maar de waardering en bewondering die ik nu voel, zorgt ervoor dat ik elk moment ten volste voel en beleef. Ik ben altijd al extreem geweest, waarschijnlijk ben ik dat nog steeds.

 

Het pad van Tantra leert mij om alles aan te kijken, alles in haar volledigheid te doorvoelen. Om mijn emoties als heilig te zien, om de Godin te eren en contact met haar te maken via alles dat ik ben. Mijn verdriet, mijn angst, mijn trauma, mijn blijdschap, mijn relaties, mijn genot, mijn orgasme. We zijn ons eigen speelveld, alles ligt in ons opgeslagen, we kunnen het Universum ontdekken in onszelf.

 

Ik neem anderen hier graag in mee, omdat mijn ziel daarvoor naar Moeder Aarde kwam. Dat is wat ik voel. Ahé. 

Tijdens mijn reizen besefte ik wat ik soms mis in het Nederlandse leven: Natuur, ruimte en tijd.


Ik stopte mijn baan en startte een onderzoek;

op zoek naar mezelf, naar zingeving en naar werk waar ik mijn hart kon laten spreken.


De afgelopen jaren heb ik gelukkig heel wat mogen reizen en heel wat zelfstudie kunnen verrichten.

 

Ik bewandelde een pad waar ik samen kwam met vrouwen; waar we van elkaar leerden en elkaar inspireerden
door samen te zijn, met elkaar te communiceren, samen te zingen en te dansen.

Wat betekent het eigenlijk om vrouw te zijn?

 

Hoe kunnen we anders, bewuster omgaan met ons bijzondere lijf?

Wat zijn onze krachten en hoe kunnen we werken met onze energieën?

 

Door deze thema’s ging ik open staan en sindsdien werk ik hier dagelijks mee en leer ik nog steeds elke dag!

 

Daarnaast heb ik nu nog maar één doel; vrouwen bij elkaar brengen en ze introduceren met deze onderwerpen. 


Vandaar dat ik Down to Earth Women in het leven roep.

Veel van de kennis die ik met jullie wil delen waren voor mij een enorme eye opener.


Ik denk dat er veel magie is waar ik Nederlandse vrouwen mee kan introduceren.


Spiritualiteit en basic principles
voor de moderne vrouw met een Nederlandse teug nuchterheid. 


Naast dat dit een mooie bijdrage kan zijn in jouw persoonlijke proces…


…geloof ik dat Moeder Aarde onze vrouwelijke krachten nu meer nodig heeft dan ooit.