Mijn Verhaal

Who am I?

 

Mijn naam is Nada, een Rotterdamse uit 1988. Ik ben altijd al een organisator en een connector geweest.


Ik houd ervan om mensen samen te brengen. Daarnaast zijn gezonde voeding, koken, zingen, reizen, verdiepende gesprekken en persoonlijke ontwikkeling grote passies.


Mijn hele leven verwonder ik mij al over dit leven en ben ik op zoek naar antwoorden op grote levensvragen. Ik heb het mijzelf om die reden niet altijd even makkelijk gemaakt en heb een bewogen leven geleefd, met veel gaten in- en keien op de weg. Keihard en vaak op m’n bek gegaan, mega veel geleerd.

 

Onderaan deze pagina lees je mijn persoonlijke verhaal.
Mijn visie en levensmissie

Ik geloof dat het verhogen van ons bewustzijn

 

(door aandacht te brengen naar onze binnenwereld en het verkennen van onze body/mind)

 

spirituele beoefening én somatisch werk… iedereen kan helpen in haar persoonlijke groei. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar in deze processen kunnen en mogen helpen. 

 

In de afgelopen duizenden zijn we als mens verwijderd geraakt van de natuur en onze natuurlijke essentie. Het is tijd om terug te keren naar oude wijsheid en de balans op Aarde te herstellen. Ik geloof er in dat vrouwen hier een cruciale rol in spelen.

 

Vrouw-zijn en alles dat hier bij hoort ~ mag weer her-ontdekt worden door onszelf en door de wereld. 

 

Door samen te komen met andere vrouwen en te werken met ons vrouwelijke lichaam, inspireren we elkaar, groeien we in onze processen en zullen we steeds meer verbinding ervaren met onszelf en dit aardse leven.

 

Het voelt als mijn levensmissie om zoveel mogelijk vrouwen samen te brengen, ze kennis te laten maken met hun lijf, gevoel en vrouwelijke seksualiteit.

 

Zodat we ons weer kunnen herinneren wat het nou écht betekent om vrouw te zijn. 

Achtergrond

Naast verschillende yoga en meditatie trainingen ben ik opgeleid aan de Tantric Institute of Integrated Sexuality (Layla Martin©) als Sex, Love & Relationship Coach gespecialiseerd in vrouwelijke seksualiteit en relaties.

Mijn aanpak is holistisch en in al mijn aanbod combineer ik kennis uit
 de wetenschap, (neuro)biologie en psychologie met wijsheden en beoefening uit oude spirituele tradities, zoals lichaams, adem- en energiewerk uit de Tantra en het Taoïsme. Een fantastische combinatie als je het mij vraagt.

Experiences


Naast een hoop levenservaring, boeken, zelfstudie, therapie en spirituele beoefening heb ik een aantal opleidingen in het veld gevolgd:

》 Kundalini Immersion (Rebecca Pflaum) The Yogabarn, Ubud, 2024

》 VITA ™ Sex, Love & Relationship Coaching (Layla Martin) The Tantric Institute of Integrated Sexuality, 2020-2022. 

Specialisaties:
Vrouwelijke Seksualiteit & Relatie Transformatie


》 60 uur Hatha Yoga & Meditatie & 10 Daags Stilte Retreat –
Meditation & Teachings Hridaya Yoga, Frankrijk, 2020.


》 Women’s Retreat of Heart based Tantric Femininty Hridaya Yoga, Mexico, 2020.


》 120 uur Yoga & Meditatie Module 1 Intensive Course Hridaya Yoga, Mexico, 2020.


》 Shambhala Meditatie Cursus Level 1:
The Art of Being Human Shambhala, Nederland, 2018.


》 Zen Meditation Course
Zen, Nederland, 2017.


》 Intuitive Balinese Massage & Holistic Principles The Academy of Intuitive Bodyworks, Australië, 2016.

"Het leven is zo groots, zo bizar, te bijzonder om zomaar een beetje voor lief te nemen. ik wil het leven in haar volledigheid beleven en alles doorvoelen. "
Nada Petravic
Down to Earth Women

Hoe ik mij ontwikkelde in een spirituele zoektocht en hoe dit mijn leven compleet veranderde. 

Ik heb me altijd al extreem gevoeld. Ik had extreem veel emoties, was extreem op zoek naar aandacht en bevestiging. Toen ik opgroeide had ik extreem veel vrienden, maar waren er ook altijd mensen die mij niet moesten (en die mij waarschijnlijk te extreem vonden). Ik werd gepest en buitengesloten en ik ging mezelf extreem haten. 

 

Het ene leidde tot het andere en vanaf jonge leeftijd raakte ik verslaafd aan allerlei middelen en aan mijn eigen emotionele drama’s. Ik maakte de verkeerde keuzes in relaties en ontwikkelde angsten, een erg laag zelfbeeld en was ontzettend destructief. 

In deze zoektocht naar het leven was ik altijd al op zoek naar meer… meer dan dit. Ik keek vaak om mij heen en snapte het leven niet. Ik snapte niet wat ik hier deed en waarom er zo veel lijden is, waarom alles altijd zo veel pijn deed. Ik werd ontzettend afhankelijk van een groot sociaal leven, extreem grote feesten en partijen, alles moest groots en meeslepend. Ik wilde voelen dat ik leefde en was vooral bang voor saaiheid en… écht voelen wat het leven inhoudt. 

 

Ik noemde het niet zo, maar ik was al die tijd spiritueel zoekend. Ik had grootse vragen en had geen idee hoe deze beantwoord konden worden. Door een spirituele moeder wist ik wel over yoga, meditatie en dat soort dingen. Maar ik kon me niet voorstellen dat ik hier ook echt de discipline voor kon opbrengen. Van 5 minuten op een meditatiekussen werd ik al gillend gek. 

 

Ik leerde van het leven door te vallen en weer op te staan. Ik ervoer diep genot, maar ook (en vaker) diep lijden. Na zo’n tien jaar keihard te leven op deze manier, maakte ik in 2015 toch een aantal keuzes die mij verder hielpen op mijn persoonlijke pad van ontwikkeling en groei.

 

Ik verliet mijn hometown een aantal keer voor langere tijd en maakte verre reizen. Ik maakte eindelijk eens de keuze om niet hard weg te rennen voor een gezonde relatie. Ik begon te werken met plantmedicijn en creëerde meer discipline in mijn leven. Ik deed verschillende yoga en meditatie opleidingen en trainingen en begon mijn verslavingen en al het gedrag daarachter recht aan te kijken. 

Wat een proces, eentje die nog steeds verloopt met vallen en opstaan. Hoe meer ik leer, hoe meer ik erachter kom dat ik nog zóveel meer kan leren. In de afgelopen jaren heb ik een hoop overwonnen en bereikt. Elk jaar gaat mijn heling sneller en mijn transformatie harder. Dat is hoe het werkt. Onze processen verlopen cyclisch en qua tempo als een sneeuwbal. Hoe meer ik groei, hoe harder ik ga rollen en je kunt het vast raden: Ik ben niet meer te stoppen!

Wat mij heeft geholpen in mijn grootste transformaties en wat jij ook kunt doen… 

⚘ Blijf jezelf altijd onderzoeken en uitdagen. Je kunt ontzettend veel leren door uit je comfortzone te stappen en dingen te doen die je normaal niet zou doen.

 

⚘ Blijf altijd voor jezelf opdagen en beloof jezelf dat je de ALLERbeste versie van jezelf mag worden en dat je dit verdient!

 

⚘ Sta open voor het leven en neem je verantwoordelijkheid. Elke dag, elk moment, elke situatie, elk persoon in jouw leven kan jou iets leren. Het is wat jij er uit wilt halen, hoe jij het wilt zien. 

 

⚘ Ga kijken, echt kijken. Kijk naar je lijf, naar alles dat zich aandient, naar je hoofd en denken, kijk naar je voelen, je ervaringen en naar alles om je heen;

 

⚘ Kies voor genot en plezier in alle lagen van je leven. Behandel je lijf als een heilige tempel en respecteer jouw emoties, seksualtiet en orgasme.

 

⚘ Vind de juiste balans tussen…. alles eigenlijk! Balans is het sleutelwoord en betekent voor iedereen weer wat anders. Op het gebied van voeding, je persoonlijke proces, je werk, je relatie(s), hoe je omgaat met wat dan ook… overal is ruimte voor de juiste balans tussen Yin en Yang, baby. 

Hoe ik in contact ben gekomen met het heilige vrouwelijke…

Vanaf een bepaald punt in 2018 kwamen de vrouwelijke thema’s op mijn pad en lieten mij sindsdien niet meer los. Ik wist toen nog niet echt waar ik mee bezig was, maar ik voelde aan alles dat ik moest stoppen met anticonceptie, ik kocht destijds een Yoni ei van Rozenquartz en werd enorm geïnspireerd door de content van Layla Martin (wat later één van mijn grootste teachers werd). 

 

In 2019 vertrok ik voor onbepaalde tijd naar Mexico waar ik voor het eerst in aanraking kwam met vrouwencirkels in ceremonie. Alles in mij ging toen aan staan en ik wist dat ik hier mee verder zou gaan. Dat ik dit soort retreats zou gaan faciliteren en met vrouwen mocht gaan werken. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt, alsof mijn ziel het overnam en ik me weer herinnerde wat ik hier kwam doen… 

 

De kracht van sisterhood en alle vrouwelijke thema’s voelde als de kersen op mijn spirituele taart. Door samen te komen, ervaringen te delen, elkaar te zien, te voelen, te horen, elkaar te dragen, kunnen we intappen op onze wijsheid en vrouwelijke energie, onze kracht ervaren en samen helen van collectieve wonden. WAUW, ik kan niet blijven herhalen hoe belangrijk het is voor ons pad om samen te komen en onze krachten te bundelen.

 

Ritueel werd iets dat ik niet alleen deed met anderen vrouwen, maar wat ook een onderdeel werd van mijn dagelijkse leven. In ritueel leren we om echt stil te staan bij onze processen en leren we om echt mindful zijn. In ritueel ontdekken we eerbied voor onze innerlijke wereld.

 

Mijn lijf werd heilig en in dit never ending proces heb ik geleerd om op een nieuwe manier te verbinden met haar. Ook met mijn yoni, mijn emoties en seksualiteit. Ook al zag ik mezelf altijd als een moderne vrouw die niet getraumatiseerd was op het gebied van seks, ontdekte ik de vele trauma’s en conditioneringen rondom ons lijf en seksualiteit die we allemaal (elke vrouw, elk mens) met ons meedragen. Ik leerde dat we heilig zijn en hoe we in verbinding met onszelf kunnen toe bewegen naar een leven met meer energie, genot en zelfliefde. 

Do you want to
Remember?

Alles binnen mijn spirituele zoektocht begon op haar plek te vallen. Ik leerde eindelijk waarom het al die tijd niet goed had gevoeld om kunstmatige hormonen te slikken en hoe we kunnen verbinden met onze menstruatiecyclus en die van de maan. Ik leerde over de kracht van onze schoot, de wijsheid die in ons lijf ligt opgeborgen en ging eindelijk iets met dat Yoni eitje doen. Ook begonnen ik en mijn partner te experimenteren met Tantra. Iets dat voorheen heel intens had geklonken, maar wat uiteindelijk gewoon betekent dat je bewuster leert omgaan met je eigen seksualiteit.

 

Het leven gebeurt terwijl wij andere plannen maken. Ik en mijn partner waren van plan om nog veel langer in Mexico te blijven. Maar ineens waren wij toch terug in Nederland en was het heel duidelijk… ik moest mijn lessen gaan delen met Nederlandse vrouwen. Niet snel daarna werd Down to Earth Women geboren. Ik besloot mijn laatste centen uit te geven aan een opleiding waarvan ik nooit had durven dromen. Layla Martin heeft mij verder op weg geholpen, zodat ik mijn kennis heb mogen uitbreiden naar een professioneel niveau.

 

Alles dat ik leer voelt als een herinnering. Diep in mijn baarmoeder kolken de wilde slangen en ik weet dat ik al eeuwen leer en teach over deze thema’s. Het is een intuïtief weten, en geloof me,  dit had mij vroeger veel te zweefteverig in de oren geklonken, maar nu ben ik het die dit zegt.

 

Ik blijf voelen dat ik deze thema’s toegankelijk mag maken en dat probeer ik ook weer te doen met mijn jaartraining Remember. Alles dat ik in de afgelopen jaren (of eeuwen ;)) heb geleerd verwerk ik in dit programma. Ik kan niet wachten om het met alle mooie vrouwen te delen die samen met mij aan deze bijzondere reis naar binnen willen beginnen! 

 

Hoewel ik het leven altijd al groots en bijzonder heb gevonden, ervoer ik het ook vaak als zwaar. Na deze jaren en ontwikkelingen kijk ik met een andere blik naar elk moment. Ik ben bewuster en gezonder dan ooit. Ik vind het leven nog steeds groots en bijzonder, soms ook best wel zwaar. Maar de waardering en bewondering die ik nu voel, zorgt ervoor dat ik elk moment ten volste voel en beleef.

 

Ik ben altijd al extreem geweest, waarschijnlijk ben ik dat nog steeds. Het pad van Tantra leert mij om alles aan te kijken, alles in haar volledigheid te doorvoelen. Om mijn emoties als heilig te zien, om de Godin te eren en contact met haar te maken via alles dat ik ben. Mijn verdriet, mijn angst, mijn trauma, mijn blijdschap, mijn relaties, mijn genot, mijn orgasme. We zijn ons eigen speelveld, alles ligt in ons opgeslagen, we kunnen het Goddelijke ontdekken in alles dat we ZIJN.

 

Ik neem anderen hier graag in mee, omdat mijn ziel daarvoor naar Moeder Aarde kwam. Dat is wat ik voel. Ahé.