Meer Intimiteit en Verbinding in je Liefdesrelatie

Meer Intimiteit en Verbinding in je Liefdesrelatie

Ik en mijn partner zijn weer thuis na een half jaar in een camper gewoond te hebben… Ons leven bestond uit vrijheid, verbinding, rust en regelmaat. Nu we weer terug in Nederland zijn, zijn we weer beiden fulltime aan het werk, veel onderweg en veel sociale afspraken. Soms samen, soms apart van elkaar. Hoewel we er van genieten en ontzettend dankbaar zijn weer terug te zijn, raken we soms ook UIT verbinding met elkaar.

Andere bedtijden, soms geen ruimte (of geen zin) om elkaar te ontmoeten in een totaal andere energie dan je zelf in zit. En dat valt zwaar want verbinding… is belangrijk. Überhaupt, maar zeker in een liefdesrelatie.

We hebben allemaal behoefte aan een bepaalde mate van verbinding of intimiteit met onze liefdespartner. Of je nu 1, 2, 5 of al 19 jaar samen bent, we kunnen altijd bewust kiezen voor verbinding.

Afgelopen weekend stond daarom in het teken van her-verbinden. Elkaar weer vinden, elkaar ontmoeten, omdat het even niet als vanzelf gaat of voelt.

(Hoewel ik me soms kan voorstellen hoe ‘irritant’ het is dat je vriendin een relatiecoach is, laat mijn partner vaak vallen hoe fijn en waardevol hij het vindt dat er altijd zo veel tools om handen zijn om in te zetten.)

Hoe komen we terug naar verbinding?
______________
Plan ten eerste tijd samen in: Samen zijn zonder plan, zonder doel. In dit geval hadden we twee dagen for just the two of us. Regel oppas voor huisdieren en/of kids. Het is tijd voor quality time!

Eruit: Even weg uit de stad, weg van alle verplichtingen. Ga er samen op uit! Wij hebben een ontzettend fijn tuinhuisje in het groen, but this could be anywhere.

Communicatie: Praten, heel veel praten. Hoe gaat het met je? Waar loop je tegenaan? Waar ben je bang voor? Waar verlang je naar? Wat mis je? Wat waardeer je aan mij?

Verbinden zonder woorden: Elkaar aankijken, bewust aanraken, samen vertragen, verzachten. Samen diep ademen, loslaten, loskomen, helemaal vrij komen.

Samenwerken: samen in de tuin gewerkt, bewust in overleg met elkaar. Samen gekookt en geschreven. Terug geblikt, intenties en doelen gezet voor de komende weken.

Verder zijn we samen in het zonnetje in slaap gevallen, hebben we lange wandelingen gemaakt en zijn we enorm uitgerust.

Op de laatste avond hadden we zin in een wijntje op het terras dus dat hebben we gedaan (why not?) om het weekend af te sluiten met een financiële (toekomst)date want die zijn ook belangrijk.

De verbinding voelt weer warm en sterk. Wij kunnen de wereld weer aan. Hoe kom jij graag terug in verbinding?
Elk kwartaal heb ik weer ruimte voor nieuwe online 1:1 op trajecten met koppels. ~ Stellen die advies of hulp willen bij deze processen. Maar ook zeker voor koppels die bv. al lang bij elkaar zijn en toe zijn aan een verdiepende laag binnen de relatie.

Wie ben ik eigenlijk?

Mijn naam is Nada, een geboren en getogen Rotterdamse. Mensen (en hun relaties), emoties, verdiepende gesprekken, persoonlijke ontwikkeling, reizen en gezonde voeding zijn mijn grote passies. 

Verder schrijf ik graag en deel ik mijn levenslessen met de wereld.

 Voor meer info over mij(n opleidingen) en mijn werk verwijs ik je door naar de rest van mijn website:

Geen reactie's

Geef een reactie