Wat is Tantra?

Wat is Tantra?

Als je aan Tantra denkt, denk je misschien aan zweverige yoga-achtige praktijken en urenlang mediteren. Maar Tantra is eigenlijk veel meer dan dat. Tantra is een filosofie en levensstijl die zich richt op het bereiken van een diepere verbinding met jezelf, je lijf, seksualiteit en energie. Tantra gaat over bewustwording en het omarmen van alle aspecten van het leven, inclusief de seksuele.

Tantra heeft zijn oorsprong in het oude India, waar het werd gebruikt als een manier om spirituele verlichting te bereiken. Tegenwoordig wordt Tantra echter ook in het dagelijks leven toegepast als een manier om meer in verbinding te komen met jezelf en anderen.

Een van de belangrijkste principes van Tantra is vertraging. Door te vertragen en in het moment te zijn, kun je je bewust worden van je lichaam en je gevoelens. Dit kan je helpen om meer in contact te komen met je seksualiteit en intimiteit. Tantra gaat niet alleen over seks, maar over het omarmen van alles wat het betekent om mens te zijn.

Er zijn veel Tantra workshops en communities die je kunnen helpen om meer te leren over Tantra en hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Deze workshops richten zich vaak op het ontwikkelen van je bewustzijn en het vergroten van je vermogen om in verbinding te komen met jezelf en anderen.

Als je meer wilt weten over Tantra, kun je bijvoorbeeld eens zoeken naar seks coaching in Rotterdam of relatiecoaching. Veel vrouwencoaches zijn ook gespecialiseerd in Tantra en kunnen je helpen om meer te leren over vrouwelijke seksualiteit en hoe je meer intimiteit en verbinding kunt ervaren in je relaties.

Tantra kan ook helpen als je moeite hebt met seks of intimiteit in je relaties. Misschien heb je moeite om klaar te komen of mis je de intimiteit met je partner. Door meer bewust te worden van je lichaam en je gevoelens, kun je betere seks hebben en meer verbinding ervaren in je relaties.

Online sex coaching kan ook een optie zijn als je meer wilt leren over Tantra en hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld sekstips krijgen en leren hoe je meer seksuele energie kunt opwekken.

Kortom, Tantra is veel meer dan zweverig gedoe. Het is een manier om meer bewust te worden van jezelf en anderen en om meer verbinding en intimiteit te ervaren in je relaties. Of je nu nieuw bent in de wereld van Tantra of al meer ervaring hebt, er valt altijd iets nieuws te leren!

Wat als jij dagelijks geprikkeld en geïnspireerd zou worden om de relatie met jouw lijf te veranderen? ~ Mijn online programma’s bieden praktische tools en begeleide oefeningen om hiermee aan de slag te gaan. 
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.