Vrouwencirkels: Samenkomen in Sisterhood

Vrouwencirkels: Samenkomen in Sisterhood

“Wauw! Ik kan niet anders zeggen dan wauw, wauw, wauw. Wat was het weer intens, wat was het weer bijzonder. Wat was het weer leerzaam, waardevol, liefdevol en magisch om samen te komen.”

Tijdens mijn reizen kwam ik er achter dat vrouwen in oude tradities en culturen bewust samen kwamen en dat dit vruchtbaar was voor hun samenlevingen. Vrouwen begrepen toen beter (dan nu) dat wij anders zijn dan mannen en dat wij onze kwaliteiten mogen omarmen, in plaats van hetzelfde als een man te willen zijn

In oude tijden werden vrouwen meer gewaardeerd voor wat zij waren en werden gezien als krachtig, creatief, sensitief, verzorgend, genezend. Zij werden erkend voor hun diepe gevoelens, waardoor zij een betere en intuïtieve connectie met de aarde hadden. En natuurlijk waren zij degenen die letterlijk leven konden creëren, dragen en baren en daarmee leven op aarde konden zetten. Dit is natuurlijk allemaal nog steeds zo! Maar de eerbied hiervoor is door de eeuwen heen veranderd en aangetast. We zijn vergeten hoe bijzonder vrouwen zijn, hoe belangrijk vrouwelijke kwaliteiten zijn en hoe we hier, zowel als man en als vrouw, weer contact mee kunnen maken.

Door oa. feministische bewegingen is er van alles in gang gezet en dit heeft in delen van de wereld gezorgd voor meer gelijkheid en openheid voor gesprek. Dit is een mooie vooruitgang, maar vooralsnog heerst er een disbalans in onze culturen, maatschappijen en religies. We hebben geleerd om onze keuzes te maken op basis van ons ratio. We volgen school-programma’s en leren dat we ons moeten opleiden om veel te kunnen werken zodat we een hypotheek kunnen afsluiten. We hebben het niet slecht, integendeel. Maar het is wel tijd om eens bewust te gaan kijken hoe alles nu in elkaar steekt.

In veel delen van onze wereld heerst nog steeds veel ongelijkheid, discriminatie en geweld tegen vrouwen. In onze delen van de wereld is het tijd voor bezinning. We leven in een hoopvolle tijd, maar we hebben een hoop te winnen. Laten wij net als vroeger samen komen. Naar binnen keren en onszelf zien voor wie we zijn. Warm, liefdevol, gevoelig, krachtig, verzorgend, zacht en genezend. Door als vrouwen samen te komen kunnen we deze kwaliteiten van elkaar zien en in elkaar versterken.

We leven in een gekke tijd. Er is veel kennis, we weten veel. Door het internet staan we meer met elkaar in verbinding dan ooit mogelijk is geweest. Tegelijkertijd gaat alles erg snel. De technologie en infrastructuren bieden een oneindigheid aan mogelijkheden. Volledige samenlevingen ervaren veel sociale druk, werkdruk, druk van allerlei kanten en weinig tijd. Je moet geld verdienen, geld hebben en geld uitgeven. Je moet er op een bepaalde manier uitzien, je moet bepaalde spullen hebben en je moet gelukkig zijn. Je moet er bij horen, een mening of standpunt innemen en je kinderen alles mee kunen geven. We moeten fit en gezond zijn, maar worden geconfronteerd met ongezonde voeding.

We moeten veel. Tijd voor onszelf en bewust stil staan is er meestal. niet. Deze leefstijl is niet goed voor ons lijf en niet voor onze mind. Sommige mensen, veel mensen, ervaren stress, eten slecht, bewegen weinig, kunnen niet alleen zijn, voelen geen connectie met zichzelf of met het leven en belanden in een depressie of een burn-out.

Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van kijken, bewegen en voelen. Wellicht leert het ons wat meer over onszelf. Wie weten kunnen we meer verantwoordelijkheid gaan voelen, naar onszelf toe, naar ons lijf toe en naar onze Moeder Aarde.

EEN VROUWENCIRKEL IS EEN EEUWENOUD RITUEEL WAAR VROUWEN SAMEN KOMEN EN EEN VEILIGE PLEK CREËEREN. WAAR ZE IN LIEFDE EN RESPECT ERVARINGEN EN WIJSHEDEN MET ELKAAR DELEN. HET IS EEN PLEK GECREËERD DOOR VROUWEN EN VOOR VROUWEN, WAAR RUIMTE IS VOOR KWETSBAARHEID EN KRACHT. EEN PLEK WAAR VROUWEN IN RITUEEL EN DOOR SPIRITUELE BEOEFENING ZICHZELF OP EEN DIEPER NIVEAU KUNNEN LEREN KENNEN, LEREN LOS LATEN EN KUNNEN HELEN.EN TRANSFORMEREN.

Met de online vrouwencirkels die ik aanbied, is het doel voornamelijk om bewustwording te creëren en daarmee verandering in onze denk,- en gedragspatronen. Bewustwording over de aarde, onze complexe consumptie-maatschappijen, psychologische invloeden van de media, over mens-zijn, onze essentie, ons uiterlijk, ons lijf en over onze [seksuele] energieën. We verdiepen ons in de betekenis van het vrouw-zijn. Hoe wij [meer] in verbinding kunnen komen met onze innerlijke kracht door contact te maken met ons hart en onze schoot en leren hoe we spirituele beoefening kunnen inzetten voor meer zelfliefde, zelfreflectie en zelfverzorging.

Tot slot wil ik een veilige ruimte creëren waar vrouwen zichzelf kunnen zijn, ervaringen kunnen delen, van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. In deze wervel-winderige eeuw is het soms moeilijk mindfulness in je leven te implementeren. Ik wil je hiermee helpen door je op een zeer toegankelijke manier kennis te laten maken met spiritualiteit, meditatie en ritueel.

Elke maand geef ik een online vrouwencirkel en meerdere keren per jaar bied ik live vrouwencirkels en retreats (van 1 of 2 dagen).

Je vind hier meer info over mijn Online Vrouwencirkels.

Door echt te kijken naar onszelf, gezien en gehoord te worden door elkaar. Door echt open te staan voor wat er dan ook naar boven mag borrelen, het te verwelkomen en omarmen. Door écht te werken en onze grootste angsten aan te durven kijken, groeien we als mooie bloemen hoog en diep de lucht in. Samen mogen we opstaan, bewust naar binnen kijken en samen kunnen we zó groots en krachtig groeien, WAUW! In de mooiste en veiligste ruimte heb ik dit zien gebeuren dit weekend. Alleen maar parels. Wat een liefde, wat een geluk, wat een fucking dankbaarheid!

Dat ik dit mag faciliteren voelt heel bijzonder. Het is alsof ik geen keuze had en nu is het zo en hoort het zo bij mij, precies zoals het moest zijn. Ik sluit mijn vrouwenretreat weekend af met een diepe buiging en respect voor al jullie wonderbaarlijke dames. 

Ik bedoel… is het echt zo simpel?

Maar ja, in mijn ervaring is het simpel.

Door samen te komen als vrouwen
Door onze krachten te bundelen
Door elkaar écht te zien en te horen
Door elkaar aan te raken

Verbinden we weer met ons vrouw zijn
Met ons lijf, onze sensualiteit, ons gevoel
ZONDER het te seksualiseren
Maar gewoon zo als het is en voelt

Heilig, speels, bijzonder, ondeugend, rauw, diep, kwetsbaar, zacht, komisch, krachtig, magisch…

Elke keer weer de bevestiging
Dat het samenkomen elkaar zo ontzettend motiveert en inspireert om…

Voor onszelf op te dagen
Elke keer weer
Die tijd voor onszelf te maken
Die ruimte voor onszelf te nemen

En echt… te voelen, stil te staan, bewust te zijn, onszelf te omarmen, lief te hebben, volledig te accepteren.

Voor de vrouwen die we zijn
Met alles dat daarbij komt kijken

Je bent het zo waard vrouw om jezelf volledig te ontmoeten.

BECAUSE THERE’S ONE THING STRONGER THAN MAGIC: SISTERHOOD
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.