Relatie Transformatie

Relatie Transformatie

We starten allemaal in een honeymoon phase, deze gaat als vanzelf en is makkelijk. Maar eigenlijk begint de échte relatie pas erna. Als de verliefdheid wat zakt, als het nieuwe niet meer nieuw is en onze karakters (met alles dat zij omvat) echt worden getoond aan de ander.

In deze fase leert een koppel elkaar écht kennen, worden eigenschappen, triggers en patronen zichtbaar. Deze fase is mega interessant en hier kunnen we er voor kiezen om ‘het werk te doen’, voor elkaar op te dagen en energie in de relatie te stoppen.

Deze tweede fase is eigenlijk hoe de relatie zich vervolgens blijft vormgeven en ontwikkelen. Hierin kan van alles omhoog komen: uitdaging, blokkade, stagnatie, heling en groei. Er is geen goed of fout, wel kunnen beide partners er voor kiezen om alles bewust te onderzoeken.

Tantra wordt vaak geassocieerd met seks, maar gaat eigenlijk om dit basisprincipe. Labels over goed of fout worden overal afgehaald en bewustzijn wordt gebracht naar elk aspect van het leven, omdat ALLES onderdeel is van de menselijke ervaring. Het volledige spectrum van het leven is heilig en mag daarom oordeelloos ervaren worden. Zo ook in relaties.

Durven we overal naar te kijken? Alles te bespreken, alles te ervaren? Durven we open en eerlijk te zijn, samen diep te duiken, nieuwe dingen uit te proberen, elkaar te blijven uitdagen? Durven we ook te kijken naar wat niet werkt, niet stroomt, niet goed voelt? Durven we onze eigen projecties en tekortkomingen te zien?

Misschien dat deze manier niet voor iedereen werkt, of past het niet bij het verlangen dat je hebt binnen een relatie. Misschien dat het spannend of onveilig voelt om naar de kern te gaan en alles te onderzoeken.

In mijn eigen relatie is het the only way en maakt het ons sterker. Elke fase weer, elk jaar weer. Hoe meer we durven te kijken, hoe vertrouwder het wordt en hoe sterker het voelt.

Elk kwartaal heb ik weer ruimte voor nieuwe online 1:1 op trajecten met koppels. ~ Stellen die advies of hulp willen bij deze processen. Maar ook zeker voor koppels die bv. al lang bij elkaar zijn en toe zijn aan een verdiepende laag binnen de relatie.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.